PVC

Wat is een PVC vloer eigenlijk?
Een PVC (polyvinylchloride) vloer is opgebouwd uit meerdere lagen kunststof, waaronder een harde slijtlaag en daaronder een bedrukte laag met een hout-, of steenstructuur. De “planken” zijn voorzien van een vellingkant en ze worden stuk voor stuk geplaatst om een echte houten vloer nog beter te benaderen.

Vind de vloer die bij u past!
Kies de vloer die past bij uw woning, uw woonwensen en gezinssituatie. Of u nu alleen woont of als u een gezin hebt met rennende kinderen, dat maakt niet uit, maar wel de vloer die u daarbij uitzoekt. Door rekening te houden met: woonwensen, woningtype, woning- en vloerisolatie, vloerverwarming, vloergesteldheid, vochtpercentage en dergelijke, komt een zorgeloze vloer binnen handbereik.

Voordelen van een PVC vloer
Vloerverwarming? Graag zelfs!
PVC vloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming als bijverwarming en hoofdverwarming. Als de ondervloer vlak is, kan de PVC vloer direct verlijmd worden. Anders moet de vloer alsnog geëgaliseerd worden en als u dàt niet wilt, kunt u alsnog een zwevende PVC vloer overwegen.
Contactgeluiden
In tegenstelling tot sommige andere vloeren zijn PVC vloeren erg stil en zul u geen last hebben van irritante geluiden. Ook de buren zullen rennende kinderen en huisdieren niet meer als hinderlijk ervaren.
Vochtbestendig
PVC vloeren zijn vrijwel ongevoelig voor vocht en geschikt voor alle ruimtes, zelfs voor de badkamer. Dus als uw kinderen iets omgooien, is dat geen probleem! Als uw hond een ongelukje heeft, is dat geen probleem. Als er geknoeid wordt of als een emmer water omvalt, is dat ook geen probleem.
Eenvoudig in onderhoud
PVC vloeren staan bekend als onderhoudsvriendelijk. U kunt de vloeren reinigen met een sopje of behandelen met een onderhoudsmiddel, waardoor vuil en micro-organismen geen grip op de vloer krijgen.
Duurzaam
PVC vloeren worden voorzien van PU-slijtlagen (polyurethaan) in verschillende diktes. Voor een woonkamer of keuken heeft u natuurlijk een dikkere toplaag nodig, dan voor een slaapkamer. Door hier rekening mee te houden, kunt u veel ellende en geld besparen.